Κοπεγχάγη: Ηλεκτρονικές πινακίδες ενημερώνουν για το μποτιλιάρισμα των... ποδηλάτων (φωτο)

Οι αρχές στην Κοπεγχάγη τοποθέτησαν ηλεκτρονικές πινακίδες για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ποδηλάτων στους δρόμους της πόλης διότι ο αριθμός τους είναι πλέον μεγαλύτερος από τον αριθμό των αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα 265.700 δίκυκλα εισέρχονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, σε σύγκριση με τα 252.600 αυτοκίνητα.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κυκλοφορία ποδηλάτων στην Κοπεγχάγη θα αυξηθεί κατά 25% έως το 2025 ενώ θα φθάσει το  36%, τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

denmark bike 3 (840 x 472)

Με τις ηλεκτρονικές πινακίδες οι ποδηλάτες λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις πιο σύντομες διαδρομές για τον τελικό τους προορισμό. Ακόμη, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της οδοποιίας, την απόσταση του κάθε προορισμού, το μποτιλιάρισμα, τις χαμηλές ταχύτητες στην κυκλοφορία των ποδηλάτων ενώ θα προτείνονται οι εναλλακτικές διαδρομές χρησιμοποιώντας διαφορετικές λωρίδες ποδηλασίας.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία του δικτύου των ποδηλατοδρόμων μήκους 390 χλμ.

«Με τον μεγάλο αριθμό των ποδηλατών στην Κοπεγχάγη τώρα, έχουμε σοβαρό πρόβλημα συμφόρησης. Οι ποδηλάτες αντιμετωπίζουν ήδη κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πιο βασικές διαδρομές ποδηλασίας της πόλης», δήλωσε ο Νιλς Άγκερχολμ, ερευνητής της κυκλοφορίας στο Πανεπιστήμιο του Άλμποργκ.

denmmark bike 3 (840 x 438)

denmark bike1 (840 x 562)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.