Κορδελιό: Ενημερωτική ημερίδα για τη συμμετοχή σχολείων στην ανακύκλωση τηγανελαίων

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για τη συμμετοχή των σχολείων στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων, διοργανώνει, στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησής του, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τις 12.00 έως τις 14.00 στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. (Ανδρέα Παπανδρέου 2, Ελευθέριο Κορδελιό).

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης - η οποία πραγματοποιείται εν όψει της τοποθέτησης κάδων συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα 106 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου - είναι η ενημέρωση των σχολικών μονάδων και η προώθηση της συμμετοχής τους στο εν λόγω περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει διεξοδική παρουσίαση του προγράμματος, ενώ θα αναλυθούν οι δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ανακύκλωσης τηγανελαίων προς όφελος της σχολικής κοινότητας του Δήμου.

Η ημερίδα απευθύνεται στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

●Εναρκτήριος χαιρετισμός. Τσακαλίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
●Γιατί ανακύκλωση τηγανελαίων; Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Υφαντής, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου
●Το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα. Βικτωρία Καζαντζίδου, Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής.
●Τι χρειάζεται να γνωρίζω στην πράξη για τη συμμετοχή του σχολείου μου στο πρόγραμμα; Διονύσης Κορσιάνος, IONIANRECYCLE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
●Δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ανακύκλωσης τηγανελαίων από τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας / Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού «Μια άλλη ματιά στα τηγανέλαια» Γιώργος Υφαντής, Χρυσούλα Αθανασίου, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου
●Συζήτηση

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.