Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών κονδυλίων για τα έργα διαχείρισης των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής»

Τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων από την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων της διαχείρισης των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε για τη χώρα 18,4 δις ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν αδιάθετα εξαιτίας της αδυναμίας υλοποίησης συγκεκριμένων έργων», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων
οικισμών β’ προτεραιότητας της Ανατολικής Αττικής».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να πληροφορηθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος ποια είναι η ακριβής εξέλιξη του συνόλου των έργων διαχείρισης των για τους συγκεκριμένους οικισμούς, πόσα κοινοτικά κονδύλια προβλέπονται ανά έργο και σε ποιο ποσοστό έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα και αν είναι στιςπροθέσεις του υπουργείου, είτε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, είτε να απελευθερωθούν τα προϋπολογισθέντα κονδύλια.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!