Κόμβος καινοτομίας στην Πάτρα για αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Το AromaHub αποτελεί τον πρώτο Ελληνικό κόμβο καινοτομίας στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση προϊόντων αγροδιατροφής και υγείας από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Ο κόμβος AromaHub αποτελεί μια πρωτοβουλία του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών σε συνεργασία με μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, καθώς και με εταιρείες του χώρου της καλλιέργειας και της μεταποίησης. Αποστολή του κόμβου είναι η εμβάθυνση της διασύνδεσης του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού χώρου, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην αλυσίδα παραγωγής και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο πεδίο, που αγγίζει την αγροδιατροφή και τα φυτικά προϊόντα υγείας.

AROMA-HUB

Σκοπός του είναι να συνενώσει τις προσπάθειες ερευνητικών μονάδων, οργανισμών και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και των φυτικών προϊόντων υγείας σε μία κοινή συνεργατική δομή –κόμβο –δημιουργώντας για τα μέλη του νέες προοπτικές ερευνητικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Επίσης θα είναι σε θέση να προσφέρει:

-Κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση νέων επιστημόνων και ερευνητών, κέντρων ανάπτυξης και επιχειρήσεων.

-Ισχυρούς και καλά δομημένους δεσμούς μεταξύ εργαστηρίων και βιομηχανίας.

-Ανάληψη ηγετικού ρόλου σε εθνικό επίπεδο και σύναψη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.

Τα μέλη του κόμβου δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κόμβος καινοτομίας χρησιμοποιεί τις υποστηρικτικές δομές του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, ενώ συνεργάζεται στενά με τα μέλη του ώστε από κοινού να ενισχύουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους αναλαμβάνοντας και νέες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο Κόμβος Καινοτομίας ΑromaHub διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επενδυτικά Εργαλεία και Στρατηγικές Προώθησης στον Τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στην Πάτρα (στις 18:00 στην Αγορά Αργύρη).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.