Κύπρος: Ισοπέδωσαν προστατευόμενη παραλία με καρέτα για να κάνουν γάμο (vid)

Με ένα ακόμη ντροπιαστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι στο Λατσί της Πάφου, όταν μπουλντόζα εμφανίστηκε από το πουθενά για να ισοπεδώσει την παραλία της Άνασσας.

Η παραλία βρίσκεται σε περιοχή Natura και είναι χώρος όπου αναπαράγονται πράσινες χελώνες και καρέτα - καρέτα. Εκνευρισμένοι χρήστες κοινωνικών δικτύων ανάρτησαν φωτογραφίες από το σημείο και αναφέρουν, ότι ο λόγος που γίνεται η «τροποποίηση» είναι για να πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης στο alphanews.live είπε: «Δεν είχε είχε ενημερωθεί ούτε το Τμήμα Αλιείας, ούτε το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στείλαμε επιστολές για να ενημερωθούν. Έχει δοθεί από την έπαρχο Πάφου αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος». Αναφορικά αν έχουν σταματήσει οι εργασίες για τη δεξίωση, ο κ. Κουγιάλης είπε πως στάλθηκαν επιθεωρητές στο σημείο για να ερευνήσουν το περιστατικό.

xelones (650 x 867)

Όπως ανέφεραν πηγές στο alphanews.live, η επέμβαση είναι σε περιοχή «Natura» η οποία προστατεύεται. Υπάρχουν φωλιές και εξοπλισμός που προστεύει τις χελώνες. Με την καταστροφή του χώρου που ίσως να μην μπορεί να αντιστραφεί, υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιστρέψουν οι χελώνες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να ενημερώθηκαν μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και οι αρχές είναι σε επικοινωνία με το γραφείο της επάρχου για να διευκρινιστεί το τι συνέβη. Αναμένεται λοιπόν να αφαιρεθεί η άδεια για την διεξαγωγή του γάμου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες, ΕΔΩ και ΕΔΩ, αντιστοίχως.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση