Μήνυμα συστράτευσης για το περιβάλλον από μαθητές Κορδελιού κι Ευόσμου (φωτο)

Το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη, έστειλε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνοντας δύο μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις, εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου, έλαβαν χώρα την Πέμπτη 1 Ιουνίου στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό και την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Πλατεία Ευόσμου, με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου & 4ου Δημοτικών Σχολείων Ελευθερίου Κορδελιού και του 1ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

draseis_kordelio (840 x 472)

Εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον και την αγωνία τους για τους κινδύνους που το απειλούν, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δημιούργησαν ενημερωτικές αφίσες, διένειμαν ερωτηματολόγια και ενημερωτικό υλικό για τα περιβαλλοντικά προγράμματα του Δήμου, κατασκεύασαν και  διακόσμησαν ξύλινες φωλιές για πουλιά - τις οποίες θα τοποθετήσουν στις σχολικές τους αυλές και σε πάρκα -  και μοίρασαν φυτά στους διερχόμενους πολίτες.

Το παρόν του στη μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον έδωσε ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος  Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλης Τσακαλίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και να τα ενημερώσει για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.