Μίνι ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα στις Σέρρες

του Νίκου Αβουκάτου

Ο δήμος Σερρών κάνει ένα σημαντικό πρωτοποριακό βήμα σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και, πλέον, σχεδιάζει το μέλλον της πόλης με τη χρήση της ηλεκτροκίνησης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο κέντρο της.

Πριν από λίγες ημέρες, η δημοτική αρχή της πόλης έλαβε θετική αξιολόγηση για την προμήθεια τεσσάρων μίνι ηλεκτροκινήτων οχημάτων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με τα μίνι – ηλεκτροκίνητα οχήματα θα γίνεται ασφαλέστερη η μετακίνηση στους δρόμους, χωρίς ηχορύπανση και καυσαέρια το κέντρο της πόλης», είπε στη Greenagenda.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας.

elec (600 x 399)

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «πρόκειται για οχήματα τα οποία θα δώσουν μια νέα πνοή σε σημεία του κέντρου της πόλης, όπου προσφάτως έγιναν βιοκλιματικές αναπλάσεις, σε δρόμους και πλατείες. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες και θα είναι μικρά ευέλικτα και λειτουργικά, μήκους 1,5 μέτρου.

vioklimatiki serres (600 x 400)

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δεύτερο εξάμηνο του 2017 αναμένεται ότι θα έχει προχωρήσει η έγκριση της σχετικής σύμβασης και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός τής επιλογής του αναδόχου για την προμήθεια των οχημάτων.

«Η χρήση τους θα συμβάλει και στην εξοικονόμηση χρημάτων διότι ο δήμος δεν θα αγοράζει καύσιμα», υπογράμμισε ο κ. Χράπας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.