Μεσολόγγι: Αλιευτικός τουρισμός και συνεταιρισμοί στην επίσκεψη Τσιρώνη στις λιμνοθάλασσες

Επίσκεψη στο σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου–Αιτωλικού πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (Σ.Α.Σ.Ε.Λ «Στέλιος Μπαλάσης»).

Ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, επίσης με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, τον Πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων καθώς και με μέλη Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στα διβάρια της λιμνοθάλασσας και συζήτησαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξης τη λιμνοθάλασσας έπειτα από την πρόσφατη τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα.

Στην επίσκεψη στο φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός είδε τον τρόπο ζωής και εργασίας των ψαράδων, τα διβάρια, τις εγκαταστάσεις μεταποίησης που έχουν δημιουργήσει οι συνεταιρισμοί (αυγοτάραχο Π.Ο.Π. και φιλέτα ψαριών ελαφριάς άλμης) καθώς και τις δράσεις αλιευτικού τουρισμού που αναπτύσσουν και κατόπιν δήλωσε:

«Θεωρούμε ότι το τελευταίο διάστημα σκύψαμε πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων της θάλασσας, κατανοήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δώσαμε, με την πρόσφατη τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα, μια ανάσα σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Πρέπει να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο της χώρας και να ανασυγκροτήσουμε τον παραγωγικό ιστό το συντομότερο δυνατόν. Κινούμαστε με αυτό το σκεπτικό και πιστεύουμε ότι με ανοιχτή και διαρκή συνεργασία με τους αλιείς θα μπορέσουμε να αφήσουμε ένα θετικό στίγμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.