Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Perrotis College

του Νίκου Αβουκάτου

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με το Perrotis College εισέρχεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση προσφέροντας πτυχία Master of Science (M.Sc.) σε πέντε διαφορετικούς τομείς με διευρυμένες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε απόφοιτους Πανεπιστημίων και Κολεγίων.  Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College θα ανταποκριθεί -μέσω της έρευνας, της νέας γνώσης, των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, σε συνδυασμό με άριστα καταρτισμένους επιστήμονες  στον αγροδιατροφικό τομέα, τη συρρίκνωση των διαθέσιμων φυσικών πόρων και την κλιματική αλλαγή.

Τα προγράμματα που θα προσφέρει σταδιακά η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών, ξεκινώντας με τα πρώτα δύο είναι τα ακόλουθα:

  • New Food Product & Business Development.
  • Marketing for the Agro - Food Sector.
  • Sustainable Agro - environmental Systems  Management.
  • Plant Seed & Propagation Material Production Management.
  • Livestock Science & Production Management.

Οι σπουδαστές της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εφαρμοσμένη έρευνα σε πεδία μοναδικά για τον ελληνικό χώρο που καθιστούν το Perrotis College σημαντικό και πρωτοπόρο κέντρο μάθησης και έρευνας.

«Εγγυώμαι ότι η ποιότητα και η αξία της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στο Perrotis College θα είναι εξίσου υψηλή και οι απόφοιτοι μας θα έχουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Ελπίζουμε οι νέοι ανθρώπους να είναι σε θέση να προτείνουν λύσεις για τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία , όπως η κλιματική αλλαγή αλλά και προστασία των φυσικών πόρων» τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης.

Τα προγράμματα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, της οποίας ηγείται ο Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Με την μεταπτυχιακή εκπαίδευση έχουμε την παραγωγή της νέας γνώσης. Ο τομέα της γεωργίας είναι η προτεραιότητα για εμάς για λόγους γρήγορης ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν τα μεταπτυχιακά θα  παραμείνουν στη χώρα. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διαθέτει το γόνιμο έδαφος για την έρευνα και στο Perrotis College  υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μεταπτυχιακά προγράμματα» υποστήριξε ο Δρ. Τσαυτάρης.

Το Perrotis College είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέρος της ευρύτερης οικογένειας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που προσφέρει πρακτική, θεωρητική, επιστημονική και τεχνική γνώση στους τομείς της γεωπονίας, του περιβάλλοντος και των επιστημών ζωής.

«Τα μεταπτυχιακά μας καλύπτουν όλα τα βήματα και τα συστήματα της γεωργίας. Στη φυτική παραγωγή καλύπτουν το σπόρο και το πολλαπλασιαστικό υλικό μέχρι τη καλλιέργεια, τη μεταποίηση, τη τεχνολογία τροφίμων μέχρι τη διακίνηση την εμπορία, το ίδιο συμβαίνει και  με τη ζωική παραγωγή » είπε ο κ Δρ. Τσαυτάρης

 

«Η ολιστική εκπαίδευση θα καλύψει σχεδόν όλους τους τομείς της γεωπονίας, δίνοντας στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της προόδου, της ανάπτυξης, των προκλήσεων και της επίλυσης προβλημάτων σε όλους τους επί μέρους τομείς του κλάδου», υπογράμμισε ο Δρ. Τσαυτάρης.

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in Marketing for the Agro-Food Sector, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι «οι απόφοιτοι του θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες. Με το περιεχόμενο σπουδών θα μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικές καριέρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: αγοραστής φρέσκων και τυποποιημένων τροφίμων, διευθυντής εξαγωγών και μάρκετινγκ, διευθυντής συσκευασίας και Logistics κλπ. Ακόμη, μπορούν να ενεργοποιηθούν ως επιχειρηματίες, ανεξάρτητοι σύμβουλοι και εκπαιδευτές στον αγροδιατροφικό τομέα. Αν και η έμφαση του προγράμματος βρίσκεται στον αγροδιατροφικό τομέα, περιλαμβάνει αρκετές οριζόντιες δεξιότητες που επιτρέπουν τους απόφοιτους να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς. Θα μπορούν να συνδυάσουν το marketing  με επιμέρους θεματικές ενότητες, όπως η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις τουριστικές επιχειρήσεις ή της ζωικής παραγωγής με το marketing. Κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πρωτογενή έρευνα στο θεματικό πεδίο της επιλογής τους.Έμφαση θα δοθεί στα εργαστηριακά μαθήματα , στη διασύνδεση της έρευνας και της πραγματικής οικονομίας  ενώ το  ωράριο θα είναι ευέλικτο για τους ενδιαφερόμενους».

dav

Από την πλευρά του ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in New Food Product & Business Development, Δρ. Τρύφων Αδαμίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι σπουδαστές να αποκτούν γνώση σε βάθος πάνω σε συγκεκριμένα είδη τροφίμων. «Κατά την διάρκεια του τρίτου εξαμήνου, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα, αφού οι ίδιοι συλλάβουν την ιδέα, να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτοποριακό τρόφιμο και να μελετήσουν ολιστικά τους κυριότερους  παράγοντες που συντελούν στη  δημιουργία του. Κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου οι σπουδαστές  θα κάνουν έρευνα για την μεταπτυχιακή διατριβή τους».

«Οι τομείς έρευνας που ήδη εστιάζει είναι: Μικροβιολογία Πρόβλεψης, δημιουργία το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και αξιολόγηση βιο-αποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας, επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των τροφίμων με τη χρήση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών, σταθερότητα σύνθετων συστημάτων τροφίμων όπως γαλακτώματα και αφροί, σταθερότητα και διατροφική αξία ελαιόλαδου, κλπ.», ανέφερε ο Δρ Αδαμίδης.

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών θα δώσει την ευκαιρία –ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα– για σύγχρονη γνώση σε ραγδαία εξελισσόμενους τομείς, όπως ο τομέας της γονιδιωματικής ζώων, φυτών και μικροβίων.

Οι σπουδαστές θα χρησιμοποιούν τις σύγχρονες εξελίξεις στην αγροβιολογική έρευνα για την ανάλυση των πολλών και ποικίλλων δεδομένων, πληροφοριών και εφαρμογών στην αγροτική παραγωγή και τη διατροφή μεγάλων μέρων του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, υπέρβαροι, παιδιά γεννημένα με καισαρική κτλ), που θα αποτελέσει, παράλληλα, έναυσμα για ενασχόληση με διαφορετικούς τομείς επαγγελματικής πορείας ή δημιουργία καινοτόμων επαγγελμάτων.Τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση