Με ηλεκτροκίνητο στο 12ο Οικολογικό Ράλι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ συμμετείχε και φέτος στο 12ο Οικολογικό Ράλι για αυτοκίνητα που κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, που διοργάνωσε το ΕΛΙΝΗΟ το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαϊου 2019, με αφετηρία την πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα. Ο Διεθνής αγώνας ακριβείας της FIA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ονομασία “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019” ήταν ο εναρκτήριος αγώνας τύπου Regularity του Παγκοσμίου Κυπέλου και η διοργάνωσή του στην Ελλάδα αποτελεί τιμητική διάκριση για τη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά τη χαμηλή διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, η συμμετοχή 13 συνολικά αυτοκινήτων κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, ιδιαίτερα υψηλό ήταν και το επίπεδο της τεχνολογίας αιχμής των οχημάτων που συμμετείχαν, ενώ δεν έλειψαν και οι παγκόσμιες πρεμιέρες οχημάτων. Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, συμμετέχοντας με 2 πληρώματα στο τιμόνι δύο BMW i3 είχε εξαιρετική παρουσία, επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση. Οδηγοί για το ΙΜΕΤ ήταν οι συνεργάτες κ.κ. Ιωάννης Αλέρτας και Αριστοτέλης Σπηλιώτης και η θέση τους στην τελική κατάταξη του αγώνα ήταν ικανοποιητική, τόσο όσον αφορά τη θέση τερματισμού όσο και τη χαμηλή κατανάλωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σημειώνεται ότι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση