Μη χάσετε αύριο την εκπομπή green focus στο ραδιόφωνο alpha965,

Μη χάσετε αύριο  την εκπομπή green focus στον alpha965, στη 1 το μεσημέρι.  Ένα κοινωνικό  ζήτημα μείζονος σημασίας  αποτελεί  η διαχείριση   αποβλήτων  τροφίμων . Τα απόβλητα τροφίμων  αποτελούν  μια τεράστια απώλεια  πόρων και κόστους.

  • Περίπου το 1/3 των τροφίμων παγκοσμίως απορρίπτεται ως απόβλητο
  • Η παραγωγή τροφίμων πρέπει να αυξηθεί κατά 70% προκειμένου να εξυπηρετήσει το 2050 τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού (9 δισ.)
  • 79 εκ. πολίτες της ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στόχος έως το 2025  είναι η αύξηση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων κατά 50%.  Το πρόγραμμα  «fusions» που ξεκίνησε το 2012 και  θα ολοκληρωθεί το 2016  αποσκοπεί  στην ανάπτυξη προτάσεων κοινωνικά καινοτόμων πρακτικών πρόληψης και μείωσης των αποβλήτων τροφίμων και τη δημιουργία μιας Κοινής Πολιτικής Αποβλήτων Τροφίμων για την ΕΕ των 27.

 Ακόμη, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε  για    λύσεις θέρμανσης  με  τη χρήση  ηλιακών συστημάτων. Θα μάθετε πως  μπορείτε  να καλύψετε  τις  ανάγκες σας  με  οικονομικό τρόπο αξιοποιώντας  την ανεξάντλητη πηγή της ηλιακής ενέργειας. Με παραδείγματα θα δούμε ποια είναι  τα οφέλη ενός συστήματος  που παράγει  ενέργεια   από τον ήλιο.

 Θα μάθουμε  για τις καιρικές συνθήκες  που θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα. Θα είναι λευκά   τα φετινά Χριστούγεννα? Ποιές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την  ημέρα των Χριστουγέννων?

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!