Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το «Φάρο του Κόσμου»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο. Η φετινή προσπάθειά σκοπό έχει να ενισχύσει το  «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουν συνολικά 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι και τη θέση Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα, με σκοπό να φτάσουμε εκεί μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες. Υπολογίζεται  πως το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και άλλες 7 το ορειβατικό. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουν από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-‘Ολυμπος24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας στο facebook: “Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου”, https://www.facebook.com/konitsaolympus24?ref=hl

Φέτος επιλέχθηκε η οικονομική στήριξη  του «Φάρου του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης, με έντονα προβλήματα που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, αναλφαβητισμό και φτώχεια και
κατοικείται κυρίως από Ρομά. Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε το «Φάρο του κόσμου», πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η μόρφωση των παιδιών και η εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα  ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες - στις οποίες τα παιδιά παίζουν ανάλογα με τις σχολικές απουσίες τους - και πολλά ακόμα.

«Η  προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου». Κάποιο ποσό θα μαζευτεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας» επεσήμανε ο πατήρ Αθηναγόρας.

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Εμπορική Τράπεζα:  88467841Από εξωτερικό: IBAN GR32  0120   4050  0000  0008  8467  841 BIC  EMPOGRAA στο όνομα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, με αιτιολογία: «Φάρος του Κόσμου».

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Χατζηνικολάου Άρης – τηλ 6945 588 266

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!