Μια βελανιδιά στην Αριστοτέλους σύμβολο της αξίας δωρεάς οργάνων(φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Μια βελανιδιά φυτεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στην οδό Αριστοτέλους προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της δωρεάς οργάνων για τους συνανθρώπους μας.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης έστειλαν από κοινού το μήνυμα ότι μέσω της δωρεάς οργάνων μπορούμε να χαρίσουμε ζωή στον συνάνθρωπό μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σημειώθηκε ότι αρκετοί πολίτες βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων ενώ οι δότες μέχρι και Οκτώβριο έφτασαν τους 55.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης διοργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς και Πνεύμονα, «Η Σκυτάλη» και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Παρόντες στην εκδήλωσης ήταν και οι πρωταθλητές κολύμβησης και σφαιροβολίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς και Πνεύμονα, Δημήτρης Αφεντούλης και Κυριάκος Ζαχαριάδης, αντίστοιχα.

Τη δράση πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και η μπάντα δρόμου του «Κρουστόφωνου», η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση