Μισό δισ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους έως τα τέλη του 2016 (διάγραμμα)

Αισιόδοξες προβλέψεις για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη περιλαμβάνει έκθεση της οργάνωσης Transport & Environment (T&E), καθώς εκτιμά ότι ως τα τέλη του έτους θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην έκθεση αναφέρεται, επίσης, ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (τα αμιγώς ηλεκτρικά - EVs και τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά - PHEVs) στις χώρες της ΕΕ ανήλθαν το 2015 σε 145.000, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν έναντι του 2014.

Εφόσον συνυπολογισθούν και οι πωλήσεις στη Νορβηγία, τότε η ευρωπαϊκή αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα EVs.

electric_cars

Τις υψηλότερες πωλήσεις EVs σημείωσε πέρυσι η Mitsubishi με 28.175 οχήματα ή το 23% των συνολικών πωλήσεων της στην Ευρώπη.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 27.977 επαναφορτιζόμενα υβριδικά Outlanders, καθιστώντας το συγκεκριμένο όχημα το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Τις δεύτερες υψηλότερες πωλήσεις σημείωσε το μοντέλο Zoe της Renault (το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό), με 16.612 οχήματα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το νέο Golf GTE εκτόπισε από την τρίτη θέση της κατάταξης το Nissan Leaf, με περίπου 15.000 ταξινομήσεις έναντι 11.977.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση