Μνημόνιο κατανόησης στην ενέργεια με τα Εμιράτα

Χαιρετισμό στο άνοιγμα των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ, ο υπουργός υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης, στον τομέα της ενέργειας, με τον Υφυπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Χαμέντ Αλ Νεγιαντί.

Στην ομιλία του, ο κ. Σταθάκης τόνισε τη σημασία της επικύρωσης της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η επικύρωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη χρονική στιγμή που γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική οικονομία. Τώρα που η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και  αξιοπιστία, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο ίδιος αναφέρθηκε στους τομείς του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των υδρογονανθράκων, ως τομείς συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.