Μπαζότοπος με... θέα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μπάζα, καναπέδες και κάθε είδους άλλα άχρηστα αντικείμενα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr σε πολύ μικρή απόσταση από τα νοσοκομεία 424 ΓΣΝ και Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σε παράδρομο της περιφερειακής οδού, κάποιοι ασυνείδητοι επιλέγουν να πετάξουν τα άχρηστα υλικά τους σε ένα οικόπεδο που χρησιμοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά για τη συγκέντρωση και τον θρυμματισμό κλαδεμάτων.

mpaz1 (840 x 473)

Πριν από έναν μήνα, σε αυτοψία της Greenagenda, διαπιστώθηκε η ύπαρξη στοιβών από κλαδιά δένδρων. Όμως, η άσχημη κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Κι αυτό διότι οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν αρκετές ποσότητες μπάζων στο ήδη επιβαρυμένο σημείο. Η απαγορευτική αλυσίδα σίγουρα δεν τους αποτρέπει από το να ξεφορτωθούν τα άχρηστα υλικά και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι απλώς να επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή.

mpaz5 (840 x 473)

Την περασμένη εβδομάδα, σε νέα αυτοψία στον χώρο, η Greenagenda διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν απέραντο μπαζότοπο, εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Επιπλέον, λόγω των εύφλεκτων υλικών, όπως τα κλαδιά δένδρων και η συγκέντρωση μπάζων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

mpaz2 (840 x 473)

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης βρέθηκε στο σημείο και δήλωσε στη Greenagenda.gr ότι ο συγκεκριμένος χώρος «θα καθαριστεί άμεσα».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες εβδομάδες, πλησίον της περιφερειακής οδού, στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση με αρκετές ποσότητες μπάζων. Ευτυχώς, στο συγκεκριμένο περιστατικό, ήταν άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του δήμου, με σκαπτικά οχήματα και υδροφόρες, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην εξαπλωθεί.

mpaz3 (840 x 473) mpaz4 (840 x 473) mpaz6 (840 x 473) mpaz7 (840 x 473)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.