Μπαράζ κρουσμάτων παράνομης συλλογής τσαγιού στα βουνά της Φλώρινας

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις παράνομης συλλογής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από Αλβανούς υπήκοους που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τα βουνά της Φλώρινας.

Μέσα σε δύο ημέρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις Αλβανούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, προκειμένου να ξεριζώσουν τσάι του βουνού.

Πιο αναλυτικά, στις 19 Ιουνίου το μεσημέρι, συνελήφθη ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας να εκριζώνει και να συλλέγει τσάι βουνού βάρους 14 κιλών και 400 γραμμαρίων μέσα σε τσουβάλι, σε δασική περιοχή του Βροντερού, πολύ κοντά στα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Η ποσότητα κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, το οποίο ενεργεί και τη σχετική προανάκριση.

Δύο μόλις ημέρες μετά, χθες Τετάρτη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών συνέλαβαν για τον ίδιο λόγο άλλους δύο Αλβανούς, μη νόμιμους μετανάστες, σε δασική περιοχή του δήμο Πρεσπών. Οι δύο δράστες, ηλικίας 25 και 62 ετών, εντοπίστηκαν να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να εκριζώνουν και να συλλέγουν από κοινού τσάι βουνού συνολικού βάρους 8 κιλών και 150 γραμμαρίων, τα οποία είχαν αποθέσει σε 2 τσουβάλια.

Και αυτή η ποσότητα κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση για το περιστατικό ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι οι δράσεις για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση