Νάουσα: Το σχέδιο για ενέργεια από το δίκτυο ύδρευσης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νάουσας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι στα μέσα Μαρτίου ο δήμος Νάουσας είναι προσκεκλημένος στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση του καινοτόμου σχεδίου και της συνολικής δράσης του ως πρώτου δήμου με πλήρως έξυπνη ενεργειακά συμπεριφορά.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το laosnews.gr, ενημέρωσε αμέσως μετά ότι ξεκινά στα Λευκάδια η τοποθέτηση των πλαστικών κάδων στις κοινότητες του δήμου, και ότι θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα και στη Νάουσα, με τον νέο κανονισμό καθαριότητας να εισάγεται στο επόμενο συμβούλιο, με ποινές και κίνητρα. «Η Νάουσα κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, με 20 χρόνια καθυστέρηση, αφού ήταν η μόνη πόλη που δεν είχε κάδους» είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Επίσης, στις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης, που μάλιστα, όπως είπε, θα ολοκληρωθούν μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα, όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση μέρους του σχεδίου για την αξιοποίηση των νερών του δικτύου ύδρευσης. «Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός λόγω της καινοτομίας και πρωτοπορίας του σχεδίου το οποίο και του παρουσίασα. Είπε ότι θα μπορούσε να είναι μοντέλο εφαρμογής ανά την Ελλάδα», είπε κλείνοντας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση