Νέες ανακυκλωτικές ενέργειες του ΕΟΑΝ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Μία σειρά καινούργιων ενεργειών αποκατάστασης και ανακούφισης στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής υλοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ολοκληρώθηκε η περισυλλογή 475 καμένων οχημάτων (ΟΚΤΖ) από τους Δήμους Μαραθώνα, Πικερμίου - Ραφήνας, τα οποία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση οδηγήθηκαν στο διαλυτήριο. Επίσης, συνεχίζει ο ΕΟΑΝ, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συλλογή οχημάτων που βρίσκονται εντός ιδιοκτησιών (μετά από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες) στους προαναφερθέντες Δήμους, αλλά και στον Δήμο Μεγαρέων.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη συλλογή των ηλεκτρονικών – ηλεκτρικών συσκευών (ΑΗΗΕ), έχουν συλλεγεί πόρτα-πόρτα από τους πληγέντες Δήμους ποσότητες που πλησιάζουν τους δύο τόνους, ενώ τα container συνεχίζουν να παραμένουν στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι, από τις οικίες των οποίων δεν έχει γίνει συλλογή, να ειδοποιούν τους Δήμους και οι τελευταίοι να οδηγούν τις συσκευές σε αυτά.

Για τη συλλογή μπαζών (ΑΕΚΚ), τα οποία απορρίπτουν οι πολίτες σε Δημοτικούς χώρους, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νόμιμης συλλογής τους και υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ των πληγέντων Δήμων και των εγκεκριμένων συστημάτων.

Τέλος, ο ΕΟΑΝ ενημερώνει ότι για τα υλικά αμιάντου (ελενίτ, καμινάδες, τσιμεντότοιχοι) οι πολίτες πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με τους Δήμους για να λάβουν οδηγίες και ενημέρωση σχετικά με τη συλλογή και διαχείρισή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιβαλλοντική δράση του ΕΟΑΝ μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.eoan.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.