Νέες συλλήψεις για παράνομη συλλογή 136 κιλών τσαγιού στη Δυτική Μακεδονία

Περισσότερα από 136 κιλά τσάι βουνού συνέλεξαν παράνομα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων μία 52χρονη γυναίκα και δυο άντρες, 27 και 32 χρόνων σε περιοχή της Φλώρινας.

Οί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών τους συνέλαβαν για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να έχουν εκριζώσει και συλλέξει τσάι βουνού, βάρους εκατόν τριάντα έξι (136) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων που είχαν φορτώσει σε δυο (2) ίππους και έναν (1) όνο.

Η ανωτέρω ποσότητα τσαγιού, οι ίπποι και ο όνος κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Τις προηγούμενες ημέρες από την εληνοαλβανική μεθόριο της Πρέσπας, έως την περιοχή του Γράμμου, άνδρες της συνοριακής φύλαξης Φλώρινας και Καστοριάς συνέλαβαν πάνω από επτά Αλβανούς, με ποσότητες τσαγιού και άλλων φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που ξεπερνούν τα 200 κιλά. Τα τελευταία χρόνια το θέμα της παράνομης συλλογής βοτάνων έχει τεθεί στις προτεραιότητες των αστυνομικών αρχών, που επιτηρούν την μεθόριο, ωστόσο μόνο τον τελευταίο μήνα οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε αρκετές συλλήψεις κυρίως αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων για συλλογή μεγάλων ποσοτήτων τσαγιού.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.