Νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για την αγροδιατροφή

Νέο πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο συνέδριο εξαγωγών (Export Summit) για τα δίκτυα μεταφορών και διανομής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

«Η πρόσκληση θα βγει ως τις 10 Ιουλίου», είπε ο κ. Χαρίτσης και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νέο πρόγραμμα, «σε συνεργασία με το Enterprise Greece, για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιαγροφής, για τη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας και σήματος ποιότητας για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα». Εξήγησε, άλλωστε, ότι το εν λόγω πρόγραμμα ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου και αναβαθμίζει τα ελληνικά προϊόντα που, με όχημα την υπαρκτή εξαιρετική τους ποιότητα, μπορούν να διεκδικήσουν - όπως είπε - μεγαλύτερο μερίδιο και καλύτερους όρους στις διεθνείς αγορές, με τη βοήθεια ενός σήματος που θα είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα, θα πιστοποιεί την ποιότητά τους και θα προωθεί την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές.

Ο κ.Χαρίτσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκτίμησε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ωθηθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών και ανέφερε ότι η νέα πραγματικότητα αποτυπώνεται πλέον και στα επίσημα στοιχεία, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε σημαντική άνοδος των εξαγωγών, κατά 20,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 και οι προβλέψεις για το 2017 «μιλάνε» για όγκο εξαγωγών που θα ξεπεράσει τα 27 δισ. ευρώ. Είπε, ακόμη, ότι για να αλλάξει το τοπίο θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση σε μια δυναμική και καινοτόμο μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στους κλάδους της ενέργειας, της πληροφορικής, των επικοινωνιών, των μεταφορών και των logistics και πρόσθεσε ότι στηρίζεται σε υψηλά καταρτισμένους νέους Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.