Νέο ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στη Γερμανία

Για πρώτη φορά, το περασμένο Σαββατοκύριακο τα περισσότερα από τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της Γερμανίας ήταν εκτός σύνδεσης.  Η ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας  προήλθε από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό που έφθασε το 85%.Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα λειτούργησαν μόνο μεταξύ 3 και 4 μ.μ. και παρήγαγαν λιγότερα από 8 γιγαβάτ ενέργειας, πολύ λιγότερα από τη μέγιστη παραγωγή των περίπου 50 γιγαβάτ, σύμφωνα  με δημοσίευμα της  Deutsche Welle.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΑΠΕ όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, παρείχαν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας. Μαζί με ένα μικρότερο ποσοστό από βιομάζα και υδροηλεκτρική ενέργεια, έφτασαν ανώτατη παραγωγή 55,2 γιγαβάτ.  Οι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας υπολειτούργησαν, μειώνοντας την παραγωγή τους από 7,9 σε 5 γιγαβάτ.

Η Γερμανία προσπαθεί να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσιά της μέχρι το 2022, μια απόφαση που πάρθηκε μετά την καταστροφή στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα, το 2011.Η φιλόδοξη ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας στοχεύει στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τουλάχιστον 80% έως το 2050, με ενδιάμεσους στόχους 35% έως 40% το 2025 και 55% έως 60% το 2035.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.