Νέο σοκ: Ακόμη 51 νεκρά μαύρα δελφίνια σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας (φωτο)

Ακόμη 51 μαυροδέλφινα εξόκειλαν και πέθαναν σε μια παραλία στις νήσους Τσάταμ της Νέας Ζηλανδίας, σε άλλο ένα θλιβερό περιστατικό που σημειώνεται στη χώρα, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε αντίστοιχη οικολογική καταστροφή, με τουλάχιστον 145 κήτη του είδους να ξεβράζονται σε άλλη ακτή.

Έτσι, πάνω από 200 κητώδη έχουν πεθάνει -περιλαμβανομένης αυτής της περίπτωσης- σε διαφορετικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας αναφέρει ότι περίπου 80 με 90 μαυροδέλφινα εξόκειλαν στο Χάνσον Μπέι χθες Πέμπτη. Δεκάδες από αυτά κατάφεραν μόνα τους να πλεύσουν και πάλι, αλλά 50 από αυτά βρέθηκαν νεκρά και ένα χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Τα νεκρά κητώδη θάφτηκαν κοντά στην παραλία του απομακρυσμένου αυτού νησιού. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις στη Νέα Ζηλανδία, οι αρχές συνεργάζονται στενά με τις τοπικές κοινότητες των Μαορί για να διαχειρίζονται τον ενταφιασμό των ζώων στην αμμώδη περιοχή πίσω από την παραλία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δείγματα από το λίπος τους και από το δέρμα τους ελήφθησαν για να σταλούν για ανάλυση.

Τα απομακρυσμένα και αραιοκατοικημένα νησιά Τσάταμ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 800 χλμ ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Το νέο αυτό περιστατικό σημειώνεται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό 145 νεκρών μαυροδέλφινων σε μια απομακρυσμένη ακτή στο νησί Στιούαρτ της νότιας Νέας Ζηλανδίας.

Δέκα πυγμαίοι φυσητήρες βρέθηκαν νεκροί την περασμένη Κυριακή σε μια παραλία στο Νόρθλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να εξοκείλουν φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία, αλλά είναι σπάνιο τόσο μαζικά και η αιτία του φαινομένου δεν είναι σαφής.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πιθανόν τα ζώα να αποπροσανατολίζονται από λάθος, να χάνουν την πορεία τους εξαιτίας της κακοκαιρίας ή ενώ διαφεύγουν από θηρευτές ή ακόμη να αρρωσταίνουν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση