Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας στη Βρετανία από τη ΜΕΤΚΑ

Η METKA, θυγατρική της Mytilineos, ενώνει τις δυνάμεις ητς με την Corylus Capital (προηγούμενως γνωστή ως Hazel Capital) για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή υβριδικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (ΕSS) ισχύος 20 MW στη Βρετανία. Το σύστημα θα παρέχει παρέχει Ταχεία Απόκριση Συχνότητας (Fast Frequency Response - FFR) και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες στο Εθνικό Δίκτυο της χώρας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση της METKA EGN σε συνεργασία με την Corylus Capital και έπεται της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του δεύτερου έργου ESS, ισχύος 30MW, το οποίο περιλαμβάνει τρεις υβριδικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω έργο με τη σειρά του ακολούθησε ένα έργο ESS ισχύος 20 MW, που παραδόθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η ΜΕΤΚΑ EGN έχει υλοποιήσει αυτά τα έργα βάσει συμβάσεων EPC και επιπροσθέτως πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για όλες τις εγκαταστάσεις.

Ο Μπεν Γκεστ, ιδρυτής, διευθύνων εταίρος της Corylus Capital και επικεφαλής της Gresham House New Energy δήλωσε: «Έχουμε εμπιστευτεί την METKA EGN για την παράδοση μιας σειράς πολύπλοκων υβριδικών έργων ESS σε απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία και για τις δύο πλευρές. Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρά συνεργασία μας με τη METKA EGN».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαπέτρου, διευθύνων σύμβουλος της METKA EGN Ltd, εξέφρασε την ικανοποίηση της εταιρείας, για την ευκαιρία «να συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας με την Corylus Capital, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2013, ξεκινώντας με φωτοβολταϊκά έργα και τώρα με την από κοινού υλοποίηση αυτών των καινοτόμων έργων FFR».

Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6MWp/4,2MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016 για τη Sonnedix, ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο υβριδικών έργων της METKA EGN, εδραιώνοντάς την ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση