Ν. Νυφούδης: Προστατέψτε τον φυσικό πλούτο της Πυλαίας

Την έντονη αντίδρασή της για την επιχειρούμενη τσιμεντοποίηση του ρέματος «Καραμελίτσα» εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη «Νέο Πρόσωπο» κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατευτεί ο φυσικός πνεύμονας πρασίνου της Πυλαίας από όσους τον επιβουλεύονται. Τονίστηκε η ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να διερευνηθεί πως εξαφανίστηκε από το σχέδιο πόλης το ιστορικό ρέμα της περιοχής και κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκε άδεια ανοικοδόμησης.

«Συγχαίρουμε τους κατοίκους της περιοχής που αντιλήφθηκαν έγκαιρα την προσπάθεια τσιμεντοποίησης του ρέματος «Καραμελίτσα» και προέταξαν τα στήθη τους για να προστατεύσουν ένα σημαντικό τμήμα του φυσικού πλούτου του Δήμου μας. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους προσπάθεια και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλάψει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας δείξουν τους υπευθύνους που «εξαφάνισαν» το ρέμα και έδωσαν το πράσινο φως για την «αξιοποίηση» της έκτασης. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει με δόλιες μεθόδους από τα παιδιά μας αυτό το φυσικό στολίδι της πόλης μας.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!