Ξεκίνησε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στον Πόρο

Με επισκέψεις μαθητών στην περιβαλλοντική Έκθεση που φιλοξενείται στο κτήριο “Συγγρού” και την πραγματοποίηση σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας Ένα Βιώσιμο Μέλλον», ξεκίνησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» της HELMEPA, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Η Εκστρατεία υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2017 με την υποστήριξη του Bρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF).

cc

Τους 40 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Σεμινάριο καλωσόρισε εκ μέρους της HELMEPA ο Κ. Τριανταφύλλου του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, ο οποίος περιέγραψε τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας και ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους το Δήμο Πόρου και τις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πόρου Ι. Δημητριάδης τόνισε τη σημασία ενός υγιούς θαλάσσιου περιβάλλοντος για την οικονομική και κοινωνική ευημερία του νησιού και συνεχάρη HELMEPA και LRF για την άρτια παρουσίαση των θεμάτων στην Έκθεση. Αναφερόμενος δε, στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αντιμετώπισή τους, ο κ. Δημητριάδης απηύθυνε πρόσκληση στη HELMEPA για συνέχιση αυτής της συνεργασίας στο μέλλον.

Στο χαιρετισμό τους, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπ/σης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά, κ. Γ. Βούλγαρης και κα Β. Κιούπη αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στη σημασία της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για το θαλάσσιο περιβάλλον και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις δράσεις της Εκστρατείας.

aa

Οι παρουσιάσεις του Σεμιναρίου από στελέχη της HELMEPA αφορούσαν το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, την κλιματική αλλαγή και τα θαλάσσια απορρίμματα. Εκτός από την πληροφόρηση για νέα επιστημονικά δεδομένα και άλλες εξελίξεις στους θεματικούς αυτούς τομείς, στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς παρουσιάστηκαν απλά πειράματα για την τάξη και ερευνητικές μέθοδοι ώστε να μπορούν να φέρουν σε επαφή τους μαθητές τους με τον κόσμο των επιστημών. Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ ως μέλη πλέον του «Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» της HELMEPA θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να ενημερώνονται και να μοιράζονται ιδέες για πρωτότυπες επιμορφωτικές δράσεις.

Θετικές ήταν, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, και οι εντυπώσεις από τις πρώτες επισκέψεις μαθητών στην περιβαλλοντική Έκθεση. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στην Έκθεση θα μεταφερθούν μέχρι την 28 Νοεμβρίου, με δαπάνες της Εκστρατείας, συνολικά 900 μαθητές  Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Πόρου, του Γαλατά, των Μεθάνων και των γύρω περιοχών. Επιπλέον, προγραμματίζονται και άλλες εθελοντικές δράσεις, όπως καθαρισμός παραλίας από μαθητές και λειτουργία πάρκου ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση