Οικολογική τραγωδία στη Χιλή, πάνω από 100 θαλάσσιοι λέοντες ξεβράστηκαν νεκροί (vid)

Τεραστίων διαστάσεων οικολογική τραγωδία λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στη Χιλή, καθώς αναφέρθηκαν πάνω από 100 περιπτώσεις νεκρών θαλάσσιων λεόντων, οι οποίοι ξεβράστηκαν στις ακτές. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι περισσότεροι ήταν νεογέννητα, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα προστεθούν οι καταμετρήσεις και των προηγούμενων μηνών.

«Αυτό συμβαίνει κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Χιλής και υπολογίζουμε ότι είναι εκατοντάδες ζώα», ανέφερε σε δήλωσή ο υπεύθυνος της έρευνας Κάρλος Γκουέρα Κορέα. «Πιστεύουμε ότι όταν συγκεντρωθεί ο αριθμός και από τις άλλες περιοχές, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής», πρόσθεσε.

«Σε πολλές περιπτώσεις εντοπίσαμε τα μωρά να είναι ενωμένα ακόμα με τον ομφάλιο λώρο πάνω στις μητέρες τους», περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο υπεύθυνος, επιχειρόντας να αναδείξει την εικόνα που αντίκρισαν.

Το είδος του Νοτιοαφρικανικού θαλάσσιου λέοντα έχει αποδειχθεί ότι έχει επηρεαστεί από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που αποτυπώνεται με μαζικές «αυτοκτονίες», θέτοντας το είδος σε κίνδυνο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση