Οι νέες καλλιέργειες και οι προοπτικές τους

Ιπποφαές

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνέχεια του έντονου ενδιαφέροντος που παρατηρείται για τις νέες και αναδυόμενες καλλιέργειες στον κλάδο των βιολογικών και κατόπιν αιτημάτων που δέχθηκε για έγκυρη ενημέρωση γύρω από αυτές, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Σερρών ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:

Ανοιχτή Συζήτηση για τη Βιολογική γεωργία:

 Τα καινοτόμα προϊόντα - οι νέες καλλιέργειες και οι προοπτικές

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου των βιολογικών, βιοκαλλιεργητές και αγρότες, καθώς και σε ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ασχοληθούν με το επάγγελμα του βιοκαλλιεργητή. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για τις καλλιέργειες της στέβιας του ιπποφαούς και του Goji Berry με βασικό στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη των προοπτικών της κάθε καλλιέργειας.    

Επιπλέον, οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τις δυσκολίες που περικλείει το γεωργικό επάγγελμα, τρόπους σύνδεσης των παραδοσιακών προϊόντων με την καινοτομία, καθώς επίσης και τη σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί στον κλάδο. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές των βιολογικών προϊόντων. Οι ομιλητές που πλαισιώνουν το πάνελ είναι τόσο ακαδημαϊκοί, όσο και εκπρόσωποι φορέων με αρκετά μεγάλη εμπειρία στον κλάδο, καθώς οι περισσότεροι ασκούν το επάγγελμα του βιοκαλλιεργητή.

 Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border regionBio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!