Οι «Πρωταθλητές Ανακύκλωσης» στέλνουν το μήνυμα της καθαρής Θεσσαλονίκης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Το βραβείο για τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, στους ειδικούς κάδους (κώδωνες) της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), έλαβαν πριν από λίγες ημέρες 30 επιχειρήσεις εστίασης της Θεσσαλονίκης. Οι «πρωταθλητές» της ανακύκλωσης μίλησαν στη Greenagenda.gr για τη δική τους συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και εξήγησαν γιατί έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις τους να είναι η Θεσσαλονίκη μια πόλη καθαρή.

«Σίγουρα, η επιβράβευση αυτή μάς χάρισε μεγάλη χαρά καθώς η εταιρεία προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να στείλει το μήνυμα της ανακύκλωσης. Ως πρωταθλητές της ανακύκλωσης θα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος με υπευθυνότητα», είπε στη Greenagenda.gr ο Χρήστος Νασκούδης, διευθυντής του υποκαταστήματος της διεθνούς αλυσίδας καφέ Starbucks, στη πλατεία Αριστοτέλους.

anak5 (720 x 540)

Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ένα έντονα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ καθώς έχει πραγματοποιήσει αρκετές περιβαλλοντικές δράσεις και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον κ. Νασκούδη, η πρόταση της ΕΕΑΑ και του δήμου έγινε άμεσα αποδεκτή, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι επρόκειτο για μια ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση. «Όλοι μας συμμετέχουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Αφού συγκεντρώσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, κάνουμε τη διαλογή και μετά τα απορρίπτουμε μέσα στον μπλε κάδο ή  τον κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών», εξήγησε.

anak3 (720 x 540)

«Πρωταθλητής ανακύκλωσης» ανακηρύχθηκε και το ουζομεζεδεπωλείο «Το Ελληνικόν».  

Ο Κωνσταντίνος Στόικος, υπεύθυνος βάρδιας, επισήμανε ότι «είμαστε ευαισθητοποιημένοι στην ανακύκλωση. Όλοι στο κατάστημα συμμετέχουμε σε αυτήν τη διαδικασία, καθημερινά. Η κίνηση αυτή είναι καλή για την πόλη και το περιβάλλον. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να αναδείξουμε το μήνυμα αυτό και οι πελάτες μάς το αναγνωρίζουν».

anak2 (600 x 338)

Υπογράμμισε, δε, πως «η πρόταση που μας έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ήταν σημαντική πρόκληση και νιώσαμε μεγάλη χαρά που το κατάστημά μας, μαζί με άλλα, αναδείχθηκε σε "πρωταθλητής της ανακύκλωσης"».

anak1 (663 x 423)

Και οι τριάντα επιχειρήσεις εστίασης της Θεσσαλονίκης που ανακηρύχθηκαν «πρωταθλήτριες», μετά τη βράβευσή τους, διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την ευαισθητοποίηση των πελατών τους στη προστασία του περιβάλλοντος.

anak4 (720 x 960)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση