Οι τεχνικοί φωτοβολταϊκών και αιολικών τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα

Οι ανάγκες ενός πληθυσμού που γερνάει. Η στροφή στην πράσινη ενέργεια. Η ζήτηση για ταλέντα στις επιστήμες, την τεχνολογία και τα μαθηματικά. Αυτές είναι οι τάσεις που φέρνουν στις πρώτες θέσεις των ταχύτερα αναπτυσσόμενων επαγγελμάτων στις ΗΠΑ ειδικότητες όπως τεχνικός φωτοβολταϊκών, κατ' οίκον νοσηλευτής, στατιστικός ή software developer.

Από τα 15 επαγγέλματα που αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μέχρι το 2026, τα 8 έχουν να κάνουν με το χώρο της υγείας, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα του Bloomberg:

Ο αριθμός των τεχνικών φωτοβολταϊκών συστημάτων – που είναι υπεύθυνοι για την εγκατάστασή τους σε οροφές ή άλλες κατασκευές και το 2016 έβγαλαν κατά μέσο όρο 39.240 δολάρια – αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2026 σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Περιζήτητοι θα είναι επίσης οι γηροκόμοι και οι βοηθοί ιατρών, με τις μέσες ετήσιες αποδοχές το 2016 να ξεκινάνε από τα 21.920 δολάρια για τους μεν και να φτάνουν τα 101.480 δολάρια για τους δε. Το καλύτερα αμειβόμενο επάγγελμα ανάμεσα στα 15 είναι εκείνο του μαθηματικού με 105.810 δολάρια το χρόνο κατά μέσο όρο.

Όσο για τα επαγγέλματα που απειλούνται με εξαφάνιση; Τα νέα δεν είναι καλά για τους δακτυλογράφους, τους τηλεφωνητές, τους ταχυδρόμους, τους επισκευαστές ρολογιών, τους θερμαστές ατμομηχανών, τους εργαζόμενους σε γραμμές συναρμολόγησης και τα υπόλοιπα επαγγέλματα του παρακάτω πίνακα:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.