Ομαλά οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ», πρωτοκολλήθηκαν 500, λέει το ΥΠΕΝ

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας, 19 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύντομα αντιμετωπίστηκαν, εξηγεί το υπουργείο και τονίζει ότι «πάνω από 10.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, περίπου οι μισοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη κάποιες εκατοντάδες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί».

«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ουδείς κατάφερε να προχωρήσει πέραν του δεύτερου βήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άρα ουδείς ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Οι πρώτοι αριθμοί χορηγήθηκαν σήμερα και αφορούν αποκλειστικά τις περιφέρειες για τις οποίες έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης», σημειώνει ακόμη το ΥΠΕΝ, διαψεύδοντας το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που έκανε λόγο για 32 πρωτοκολλημένες αιτήσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καταλήγει το υπουργείο, η ροή των αιτούντων τις επόμ​ενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια και η ηλεκτρονική πλατφόρμα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά.

Και νέα ενημέρωση για τις αιτήσεις που πρωτοκολλήθηκαν

Το υπουργείο επανήλθε με νεότερη ενημέρωση το βράδυ της Δευτέρας, επισημαίνοντας ότι περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί κανονικά το πρωί της Τρίτης, αναφέρει το ΥΠΕΝ, ενώ υπενθυμίζει ότι «η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ" ολοκληρώθηκε απολύτως ομαλά».

Πρώτη ενημέρωση: 19:09

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση