Ο Γιώργος Μαυρίδης υιοθέτησε το σκυλί που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Ξάνθη (φωτο)

Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα και συχνά μέσα από δράσεις που διοργανώνει παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων. Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει viral στα social media η είδηση ότι μία σκυλίτσα στην Ξάνθη είχε κακοποιηθεί βάναυσα. Με κομμένα αυτιά και πόδια και με πολλές μαχαιριές στο σώμα της, η Παλόμα, όπως τη φωνάζουν, άντεξε και χάρη στη γρήγορη αντίδραση των φιλοζωικών σωματείων, διακομίσθηκε στο κτηνιατρείο, όπου και νοσηλεύεται.

Από την πρώτη στιγμή έγινε κοινοποίηση στα social media για όποιον θέλει να την υιοθετήσει και ο Γιώργος Μαυρίδης απάντησε ταχύτατα στο κάλεσμα. Ο Γιώργος Μαυρίδης ενημέρωσε ότι στην αρχή δεν ήθελε να μαθευτεί ότι υιοθέτησε την Παλόμα, αλλά επειδή ακολούθησαν διάφορες θεωρίες για τους ανθρώπους που το φροντίζουν, αναγκάστηκε να φτιάξει αυτό το βίντεο.

«Έχουν κάνει απίστευτα πράγματα αυτοί οι άνθρωποι για να είναι καλά το ζωντανό. Δεν είχε νόημα να μαθευτεί ότι υιοθέτησα το ζωντανό. Δεν ήταν το θέμα να γίνει είδηση ή να πάρω κάποιο μπράβο. Το θέμα ήταν να σωθεί το ζωντανό. Οπότε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το σκυλί θα ζήσει, δεν είχε νόημα να πούμε κάτι. Συγγνώμη που αναγκάζομαι να κάνω αυτό το πράγμα. Κάποιες φορές είναι πέρα από τις δυνάμεις μας το τι θα κάνουμε και τι λέμε. Ας είμαστε λίγο πιο καλοπροαίρετοι. Μπορεί να μας βοηθήσει».

Η σκυλίτσα φαίνεται πως ανάρρωσε από τα τραύματά της και ο Γιώργος Μαυρίδης με το σκυλί του, Μόλι, την πήραν στο σπίτι. Πριν προλάβουν όμως να μπουν σε μια διαδικασία να την προσαρμόσουν σε μια φυσιολογική ζωή, έγιναν νέες εξετάσεις που έδειξαν πρόβλημα στον οισοφάγο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα (μεγαoισοφαγική παλινδρόμηση) εμφανίστηκε τώρα γιατί χρειαζόταν ειδικό όργανο, που δεν διέθετε το κτηνιατρείο. Αυτό σημαίνει πως εκτός από τις μαχαιριές, τα κομμένα αυτιά και πόδια, της έριξαν και οξύ στο στόμα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας Adespotoulia Xanthis, η Παλόμα δεν μπορεί να τρώει στέρεη τροφή και της γίνεται αγωγή με κορτιζόνη.

Καλημέρα σε όλους.Απο χθες η μικρή μας φίλη πέρασε στα χέρια του Γιώργου.Όσο χαρούμενοι και να είμαστε για την εξέλιξη...

Geplaatst door Adespotoulia Xanthis op Dinsdag 17 september 2019

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση