Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα οικολογικό αεροπλάνο

Μετά   την πρώτη του  πτήση σε όλον τον  κόσμο το  2004,ο Σλοβένος Matevž Lenarčič είναι τώρα έτοιμος  για μια νέα πρόκληση που δεν είναι άλλη από  μια πτήση  με  ένα εξαιρετικά  ελαφρύ αεροπλάνο , το  Virus SW914, φτιαγμένο από  Pipistrel, τον επαναλαμβανόμενο νικητή της  NASA βραβευμένο  ως το πιο ενεργειακά αποτελεσματικό αεροπλάνο.

 Tο  GreenFlight- WorldFlight είναι ένα  project όλων των Σλοβένων   το οποίο φέρνει μαζί όλες τις εταιρείες και την γνώση τους  σε θέματα αεροπλοίας και logistics.  Το  Pipistrel’s Virus μπορεί να πετάξει πάνω  από το  Mount Everest και σε θερμοκρασίες  που κυμαίνονται από   from -50 to 50°C.

Think small - think light - think green

 Το βάρος του αεροπλάνου είναι περίπου  290 κιλά (640 pounds), ο πιλότος αναμένεται να πετάξει περισσότερα από  80,000 χιλιόμετρα  (50,000 miles), επτά ηπείρους, 120 εθνικά πάρκα, τρεις ωκεανούς  και  θα  διασχίσει τον ισημερινό έξι φορές σε δύο και δυόμισι μήνες. Με 350 λίτρα (92 gallons) καύσιμα , θα μπορέσει ο πιλότος να καλύψει απόσταση  4,000  χιλιομέτρων.

Βιώσιμη ανάπτυξη  σε όλους τους τομείς είναι μια πολιτική προτεραιότητας  της Σλοβενίας, η οποία ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να καλέσει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να ενισχύσει τις προσπάθειές τους για την  προστασία του περιβάλλοντος και της διάσωσης  της υποθεσης της κλιματικής αλλαγής,  την προστασία των τοπικών πολιτισμών και ανάπτυξης των  φιλικών   αμοιβαίων  σχέσεων

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!