Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με την αιολική ενέργεια

Μετά τις δηλώσεις υπουργών του που αμφισβητούν τον ρόλο του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή, ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε, και μάλιστα στο πιο ακατάλληλο μέρος: Μιλώντας στην Άιοβα, πολιτεία που πρωτοπορεί στην αιολική ενέργεια, ο πρόεδρος τα έβαλε και με τις ανεμογεννήτριες.

«Δεν θέλω απλά να ελπίζω ότι θα φυσήξει για να στείλει ρεύμα στα σπίτια και τα εργοστάσιά σας» είπε σε συγκέντρωση στην πόλη του Σίνταρ Ράπιντς. Έκανε μια παύση όλο νόημα για να προσθέσει «καθώς τα πουλιά πέφτουν στο έδαφος». Προφανώς αναφερόταν στο πρόβλημα της πρόσκρουσης πτηνών στις τουρμπίνες.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή στην πολιτεία της Άιοβα, η οποία πέρυσι κάλυψε το 36,6% των αναγκών της σε ηλεκτρικό από τον άνεμο.

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής, περίπου 134 με 327 χιλιάδες πτηνά σκοτώνονται κάθε χρόνο πέφτοντας στις ανεμογεννήτριες των ΗΠΑ.

Συγκριτικά, τουλάχιστον 365 εκατομμύρια σκοτώνονται κάθε χρόνο χτυπώντας σε ψηλά κτήρια, όπως αυτά που κατασκευάζουν οι εταιρείες του αμερικανού προέδρου.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, την οποία έχει υπογράψει σχεδόν το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Ένα από τα επιχειρήματα ήταν η διατήρηση της βιομηχανίας λιθάνθρακα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.