Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για βιοκλιματική αναβάθμιση της Λεωφόρου Βεΐκου

Σε ανάπλαση της λεωφόρου Βεΐκου από το ύψος του Λόφου Κόκκου έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους και στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, προχωρούν η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Γαλατσίου με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας και στοχεύει στην αποκατάσταση των φθορών και των ελλείψεων στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας του Άλσους Βεΐκου. Οι κοινόχρηστοι χώροι θα αναβαθμιστούν αισθητικά και περιβαλλοντικά με την ενίσχυση της φύτευσης και την τοποθέτηση βιοκλιματικών υλικών.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στη διαπλάτυνση των χώρων διάβασης με περιορισμό των παρτεριών, στην φύτευση επιπλέον δέντρων στα πεζοδρόμια και στο εσωτερικό, στη δημιουργία ραμπών στη συμβολή των οδών, σε αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης των πεζοδρομίων με τοποθέτηση λωρίδας τυφλών, σε ανανέωση του φωτισμού από νέους ιστούς και καλωδίωση, σε τοποθέτηση νέων καθιστικών και απαραίτητου εξοπλισμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.