Πάνω από 2.700 αγροδιατροφικά προϊόντα από τη «Φιλεντέμ»

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Τα ποιοτικότερα αγροδιατροφικά προϊόντα της χώρας μας και η Μεσογειακή διατροφή πάνε χέρι-χέρι.

Αυτήν ακριβώς την διαπίστωση κάνει πράξη η εταιρεία «Φιλεντέμ» (ο διατροφικός βραχίονας της επιχείρησης RACKS Πετράκης ΑΕ), η οποία διαθέτει στην γκάμα της περισσότερα από 2.700 προϊόντα, τα οποία βασίζονται κυρίως στην υγιεινή παραδοσιακή κρητική και μεσογειακή διατροφή.

Η «Φιλεντέμ» ιδρύθηκε στις αρχές του 2016 και δραστηριοποιείται σε παραδοσιακά, αγνά προϊόντα διατροφής, χωρίς κανένα συντηρητικό, κανένα διογκωτικό και καμία χρωστική.

Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες της διατροφικής αλυσίδας, δηλαδή στα αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, τυροκομικά, όσπρια, άλευρα, μέλια, ελιές, ελαιόλαδο, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, χαλβάδες χωρίς ζάχαρη, αρωματικά φυτά, βότανα, μπαχαρικά κτλ.

Ενδεικτικά σε ορισμένες από τις πολλές κατηγορίες τροφίμων, που έχει αναπτύξει η «Φιλεντέμ», διαθέτει τις εξής προδιαγραφές:

- Όσπρια
Στα όσπρια της εταιρείας παίζει ρόλο η ποιότητα του τελικού προϊόντος (χρώμα, μέγεθος, σχήμα του σπόρου, βραστικότητα, καθαρότητα και ομοιομορφία). Στην ποιότητα προστίθενται και οι ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης.

- Ελαιόλαδο
Η εταιρεία διαθέτει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (Τσουνατόλαδο) Καντάνου Κρήτης. Είναι ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας, που παράγεται από την αρχαιότερη ποικιλία ελιάς στον κόσμο, η οποία βρίσκεται μόνο στο δυτικό μέρος του νομού Χανίων Κρήτης. Το τσουνατόλαδο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φαινόλες, πολυφαινόλες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έχει τα λιγότερα επίπεδα Κ (οξείδωσης), σχεδόν τα μισά απ’ όλα τ’ άλλα ελαιόλαδα. Είναι ήπιο και γλυκό στη γεύση, δεν είναι πικρό, ούτε πικάντικο, και ταιριάζει με τη γαστρονομία των Κεντροευρωπαίων. Έχει μέγιστη τιμή οξύτητας 0,7 % (κ.β. ελαϊκό οξύ και μέγιστος αριθμός υπεροξειδίων 15meg ενεργού οξυγόνου Kg).

- Ζυμαρικά
Η «Φιλεντέμ» επέλεξε να έχει στη συλλογή της σπιτικά ζυμαρικά απ’ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας, με φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο, βουβαλίσιο, αγελαδινό), με αυγά ή χωρίς αυγά, με αλεύρι σταρένιο, ολικής, ζέας, χαρουπάλευρο ή σιμιγδάλι.

Συνολικά, τα προϊόντα της «Φιλεντέμ» είναι φτιαγμένα από 400 προμηθευτές, μοναστήρια, γυναικείους συλλόγους, γεωργικούς συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς, που παράγουν αγνά και ποιοτικά είδη, αλλά αδυνατούν να τα διαθέσουν από μόνοι τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η συλλογή των προϊόντων της, που διευρύνεται καθημερινά, απαριθμεί περίπου 1.500 είδη διατροφής και 1.200 βότανα και μπαχαρικά.

Η γκάμα της «Φιλεντέμ» πωλείται σε όλα τα καλά παραδοσιακά μπακάλικα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδος, καθώς και σε όλα τα καταστήματα Σκλαβενίτης και πρώην Μαρινόπουλος νυν Σκλαβενίτης.

Τέλος, στον εξαγωγικό τομέα, η εταιρεία ξεκίνησε πριν λίγους μήνες εξαγωγές σε καταστήματα delicatessen ειδών ανά την Ευρώπη, τις οποίες και θα ενισχύσει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση