Πάνω από 300 μαθητές στην Πανευρωπαϊκη Γιορτή Πουλιών στο Δέλτα Έβρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», την οποία γιόρτασε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου και για πρώτη φορά και στο Τουριστικό Κέντρο Φερών, την οικοτουριστική λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Φορέας.

Η εκδήλωση, η οποία συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ήταν αφιερωμένη στην αξία της προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τους 300 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Άνθειας, Απαλού, Φερών, 9ο Αλεξανδρούπολης και τα νηπιαγωγεία ‘’Λεγγέτση’’ και 1ο  Φερών.

Οι δραστηριότητες της γιορτής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι παρακολούθησαν αρχικά προβολή σχετικά με τη μετανάστευση των πουλιών και την αξία του Δέλτα του Έβρου για τα πουλιά, έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια, έκαναν χειροτεχνίες και επισκέφθηκαν τον υγρότοπο για να παρατηρήσουν τους πρώτους φτερωτούς επισκέπτες που κατέφθασαν από το Βορρά.

«Περάσαμε πολύ όμορφα και σας περιμένουμε και πάλι όλους του χρόνου!», καταλήγει η ανακοίνωση του Φορέα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση