Πάρκα: Οάσεις πρασίνου, αλλά χωρίς νερό (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Οι φετινές υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως δίνουν το τελευταίο ράπισμα σε χώρους πρασίνου σε όλη την Ελλάδα. Αντί να είναι οάσεις πράσινου δυστυχώς μοιάζουν πλέον με... έρημους τόπους και αυτό οφείλεται στα προβλήματα του δικτύου ποτίσματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πάρκο της οδού Αχιλλέως, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Μάταια πλέον οι περίοικοι αλλά και επισκέπτες του αναζητούν την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς, εν μέσω καύσωνα.

Το έδαφος έχει πετρώσει εξαιτίας του πολύμηνου προβλήματος στο σύστημα ποτίσματος. Η άσχημη αυτή εικόνα συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό και η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται.

«Πλέον περιμένουμε από τον ουρανό λίγες σταγόνες βροχής για να διατηρηθεί το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει σε όλη την έκτασή του. Η πρόσφατη βροχόπτωση ήταν ευεργετική», υποστηρίζουν οι περίοικοι.

«Ευτυχώς που υπάρχουν υπόγεια νερά και τα δένδρα παραμένουν πράσινα, διαφορετικά μπορεί και αυτά να είχαν ξεραθεί. Πρέπει επειγόντως ο δήμος επιλύσει την κατάσταση πριν να είναι αργά», τονίζουν.

Τα προβλήματα ποτίσματος των πάρκων οφείλονται στη σοβαρή έλλειψη υλικών. Για την κατάσταση στο συγκεκριμένο πάρκο ευθύνεται κατά καιρούς και η κακή συμπεριφορά ορισμένων ασυνείδητων που προκαλούν φθορές στο υδραυλικό σύστημα ποτίσματος.

Πάντως, το πρόβλημα παραμένει μέχρι στιγμής άλυτο διότι εκκρεμεί εδώ και μήνες λόγω της γραφειοκρατίας ο διαγωνισμός για την αγορά των απαραίτητων υλικών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση