Παγκόσμια δράση για το Κλίμα τον Μάιο

Παγκόσμιο κύμα μαζικών δράσεων αναμένεται να εκδηλωθεί τον Μάιο. Οι ακτιβιστές θα διαδηλώσουν εναντίον παραγωγών ορυκτών καυσίμων, κυβερνήσεων και εταιρειών που θεωρούνται πως επιβραδύνουν τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ομάδες ακτιβιστών ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή μίας σειράς διαδηλώσεων τον Μάιο σε τέσσερις ηπείρους, για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν τις πολιτικές τους για το κλίμα, τις οποίες κρίνουν αναποτελεσματικές.

Στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, ακτιβιστές θα επιχειρήσουν να κλείσουν το μεγαλύτερο ορυχείο άνθρακα της χώρας, που βρίσκεται στην Ουαλία.

Παρόμοιες διαδηλώσεις προγραμματίζονται στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Τουρκία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νιγηρία, από τις 4 έως τις 15 Μαΐου.

Παρά την επίτευξη της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ομάδες ακτιβιστών όπως οι «350» παραμένουν δύσπιστοι και επιθυμούν την άμεση λήψη πιο φιλόδοξων μέτρων.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση