Παγοαναρρίχηση στον Λαϊλιά Σερρών

Σημαντική είναι   η  στήριξη του Φορέα  Διαχείρισης Λαιλιά.

 Ριψοκίνδυνοι αναρριχητές  κόβουν την ανάσα  και με  επιδέξιο τρόπο  δοκιμάζουν  τις  αντοχές  τους, σε βραχια με πάγο !!! Από τη χειμερινή περίοδο 2009-2010 και  κάθε χειμώνα, λειτουργεί ένα πρότυπο πεδίο παγοαναρρίχησης στην περιοχή «Μπαλκόνι Καλλιθέας» του όρους  Λαϊλιά στο νομό Σερρών.  

 Το Icepark  απέχει λιγότερο από 2χλμ (30’) από το ομώνυμο Χιονοδρομικό κέντρο και φτάνει κανείς σε αυτό μέσω σηματοδοτημένου μονοπατιού που ξεκινά από το πάρκινγκ του Chalet.

 Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και μέσω του δρόμου που οδηγεί στη περιοχή «Πλατεία Ξυλοκόπων (Μπαλτά τσαΐρ)» μόνο όμως στην περίπτωση που οι χιονοπτώσεις δεν είναι ακόμα έντονες μιας και καθαρίζεται από τα εκχιονιστικά μηχανήματα μόνον ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό.

 Η δημιουργία του πεδίου οφείλεται στη νέα γενιά αναρριχητών της περιοχής οι οποίοι με την οικονομική αρωγή ,για την αγορά των απαιτούμενων υλικών, του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά εκμεταλλεύονται τα φυσικά νερά που ρέουν από το δάσος για να καλύψουν με πάγο τους βραχώδης σχηματισμούς χωρίς την χρήση μηχανικών μέσων.

 Η περίοδος που είναι επισκέψιμο για αναβάσεις το πεδίο είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου -ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες- και πραγματοποιούνται διαδρομές είτε αποκλειστικά σε πάγο είτε σε μεικτό πεδίο(πάγου-βράχου).

                                                                            

 Για τον φετινό Φεβρουάριο προγραμματίζεται μια άτυπη συνάντηση παγοαναρρίχησης εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, της οποίας η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί στις ιστοσελίδες:

www.lailias.com και  www.facebook.com/pages/Lailias-ice-climbing/120271628036148

 Σημαντική επισήμανση: επειδή η παγοαναρρίχηση είναι μεν ένα συναρπαστικό αλλά και επικίνδυνο άθλημα καλό θα ήταν όποιος επισκέπτεται το πεδίο να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του. Καλό θα ήταν επίσης όποιος αρχάριος θα ήθελε να δοκιμάσει το άθλημα αυτό να απευθυνθεί πρώτα σε Ορειβατικούς συλλόγους για την σωστή εκπαίδευσή του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!