ΔΕΘ: Παρέμβαση από πολίτες κατά της ΑΓΕΤ σε ημερίδα με Φάμελλο (φωτο+vid)

Παρέμβαση στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με θέμα: «Οι νομοθετικές εξελίξεις και εφαρμογές στο χώρο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της πρόληψης», στην 82η ΔΕΘ, πραγματοποίησαν μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας εισήλθαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση, διέκοψαν τον χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και ανάρτησαν πανό κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στον Βόλο. Παράλληλα, διένειμαν κείμενο διαμαρτυρίας στους παρευρισκόμενους και στο πάνελ.

Η Πρωτοβουλία αντιδρά στην απόφαση του ΥΠΕΝ τον περασμένο Ιανουάριο να εγκρίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τσιμεντοβιομηχανίας, με την οποία, όπως καταγγέλλουν, της δίνεται η δυνατότητα να καίει κάθε χρόνο 200.000 τόνους RDF, δηλαδή σκουπιδιών, που μαζί με το πετ κοκ που ήδη καίει, δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση, καθώς οι ρύποι δεν μπορούν να μετρηθούν και δεν υπάρχει έλεγχος από τις θεσμοθετημένες επιτροπές.

Ο κ. Φάμελλος συνέχισε τον χαιρετισμό του, παρά το γεγονός πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν με αναρτημένα τα πανό τους για περίπου δέκα λεπτά. Εντούτοις, όπως είπε, πρόκειται για περιοδική πιλοτική καύση με online μετρήσεις. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα», εξήγησε.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν ένταση.

φαμελ2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση