Παραγωγή βαμβακιού με αειφόρες γεωργικές πρακτικές από τη Bayer

Τιμητική διάκριση για το πρόγραμμα «Παραγωγής Βαμβακιού με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» (CSF), στα πλαίσια του θεσμού των Βραβείων “Made in Greece 2017”, απέσπασε ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer.

Η Τελετή Απονομής έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια βραδιά γιορτής για την ελληνική παραγωγή, όπου συμμετείχαν κορυφαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα. Τα Βραβεία “Made in Greece” αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό αριστείας, που διοργανώνεται για τρίτη φορά φέτος από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ και ξεχωρίζει για τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, την οποία χαρακτηρίζουν δύο βασικές αρχές: η διαφάνεια και η εμπιστευτικότητα. Τα Βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχουν σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις που παράγουν στην Ελλάδα και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στη δύναμη των επώνυμων προϊόντων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το καινοτόμο πρόγραμμα «Παραγωγής Βαμβακιού με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» (CSF) έλαβε την Τιμητική Διάκριση για την ανάδειξή του ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία «Αγροτικής Αριστείας». Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων της κατηγορίας ήταν η τυποποίηση και οι ποιοτικές προδιαγραφές της αγροτικής παραγωγής, η χρήση αειφόρων μεθόδων καλλιέργειας, οι πιστοποιήσεις, η πρωτοτυπία και η καινοτομία, ο εξαγωγικός προσανατολισμός και ο βαθμός συμμετοχής ελληνικών παραγωγικών συντελεστών και ελληνικής προστιθέμενης αξίας.

Το πρόγραμμα CSF διανύει φέτος δυναμικά τον τρίτο χρόνο υλοποίησής του, έχοντας φτάσει στην συμμετοχή 1.306 παραγωγών βαμβακιού, με 9.317 εκτάρια καλλιέργειας στις κυριότερες περιοχές παραγωγής βαμβακιού στην Ελλάδα και στην παραγωγή περισσότερων από 43.000 δεμάτων βαμβακιού. Οι φετινές συνεργασίες επεκτείνονται σε πέντε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, ενώ επιπλέον για τη φετινή χρονιά, η Bayer επέκτεινε το πρόγραμμα CSF στο επόμενο στάδιο της αλυσίδας αξίας του βαμβακιού, με την παραγωγή νήματος CSF, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις νηματοποίησης.

Το πρόγραμμα CSF λαμβάνει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από την αλυσίδα αξίας του βαμβακιού στην Ελλάδα, καθώς ανοίγει την πόρτα στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού, μέσα από τη δημιουργία βαμβακιού που συνδυάζει ταυτόχρονα την ανώτερη ποιότητα των ποικιλιών FiberMax, την επώνυμη διαφοροποίηση και την παραγωγή σύμφωνα με τις αρχές τις βιωσιμότητας. Απώτερος σκοπός του προγράμματος παραμένει η δημιουργία καλύτερης προοπτικής για τον Έλληνα βαμβακοπαραγωγό και την καλλιέργεια βαμβακιού στην Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του βαμβακιού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση