Πεζοπορία με τον Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας - Βόλβης

Η περιοχή του Εθνικού Πάρκου λιμνών Κορώνειας Βόλβης και   Μακεδονικών Τεμπών προσφέρεται για εξορμήσεις στη φύση όπως είναι η  πεζοπορία. Οι διαδρομές που μπορούν να ακολουθηθούν συμπεριλαμβάνουν   βουνό, λίμνη, πεδιάδα, φαράγγια κ.ά. Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης  είναι πρόθυμοι νας σας συνοδεύσουν στις εξορμήσεις σας και να σας οδηγήσουν  στις διαδρομές. Σε   συνεργασία με το σταθμό πρώτων βοηθειών «Δράση για την Άγρια Ζωή» οργανώθηκε  επίσκεψη  στην περιοχή της λίμνης Βόλβης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, για την  ομάδα πεζοπορίας.

Έτσι, 33 άτομα, από την ομάδα πεζοπορίας, ξεκίνησαν από τη  Θεσσαλονίκη για το Κέντρο Πληροφόρησης στην περιοχή της Απολλωνίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση ενός  ντοκιμαντέρ με θέμα το Εθνικό Πάρκο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στη συνέχεια έγινε απελευθέρωση μιας νεαρής δεκαοχτούρας από μέλη της ομάδας «Δράση».

Ακολούθησε περίπατος στο παραλίμνιο Δάσος Απολλωνίας, όπου  απελευθερώθηκε ένας λευκοτσικνιάς και στη συνέχεια οι επισκέπτες απόλαυσαν   την εμπειρία της ορνιθοπαρατήρησης με τηλεσκόπιο και κιάλια. Δόθηκε η  ευκαιρία να παρατηρηθεί η ορνιθοπανίδα της περιοχής και να γνωρίσουν σπάνια   είδη πουλιών, όπως αλκυόνη, αργυροπελεκάνους, λαγγόνες, καλαμόκιρκο,κορμοράνο, πρασινοκέφαλες, κιρκίρια,  αργυροτσικνιά και άλλα.

Έπειτα   ακολούθησε επίσκεψη στο κάστρο της Ρεντίνας και πορεία στην κοίτη του  Ρήχειου ποταμού. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με ένα   χαλαρωτικό μπάνιο και φαγητό στα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!