Πειραιώς: Συμβολαιακή με αγροτικό συνεταιρισμό και ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Σειρά συμφωνιών με τις ξενοδοχειακές μονάδες Portes Beach Hotel και Anthemus Sea Beach Hotel & Spa αλλά και τον αγροτικό μελισσοκομικό συνεταιρισμό Νικήτης Χαλκιδικής, υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, διευρύνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα στήριξης του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, με την εφαρμογή του προγράμματος της Συμβολαιακής Τραπεζικής στον ξενοδοχειακό κλάδο, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει χρηματοδοτικά τη συμβολαιακή σύνδεση μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων - συνεταιρισμών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας» και συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς των εγχωρίως παραγόμενων πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων.

Το Portes Beach Hotel είναι βραβευμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται στην είσοδο της χερσονήσου της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, μόλις 2 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη της Ποτίδαιας που αποτελεί πόλο έλξης σημαντικού αριθμού Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε ιδιόκτητη παραθαλάσσια έκταση 29 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν ιδιωτική αμμώδη παραλία, εστιατόριο, beach bar, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-συνεδρίων, γυμναστήριο, σάουνα, γήπεδο tennis & beach volley, παιδική χαρά, πισίνα και mini market. Η ξενοδοχειακή μονάδα συνεργάζεται με tour operators για εισερχόμενο τουρισμό από τη Δυτική Ευρώπη και τη Ρωσία.

Από την πλευρά του, το Anthemus Sea Beach Hotel, ξενοδοχείο 4 αστέρων, βρίσκεται στη Σιθωνία Χαλκιδικής κατά μήκος της βραβευμένης με «Γαλάζια Σημαία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης γραφικής παραλίας «Ακτή Ελιάς». Το πολυτελές συγκρότημα με εγκαταστάσεις εκτάσεως 38 στρεμμάτων, διαθέτει πισίνες , εστιατόρια , γήπεδο beach volley, γυμναστήριο, αίθουσα συνεδρίων, καθώς και το χώρο ευεξίας Anthemus Sea Beach & Spa. Το ξενοδοχείο έχει αποσπάσει το βραβείο Top Quality της ΤUI και συνεργάζεται με Tour Operators από Δυτική Ευρώπη και Ρωσία.

Τέλος, ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής αποτελεί το μεγαλύτερο συνεταιρισμό μελιού στην Ελλάδα. Με το εμπορικό σήμα «Σίθων» το μέλι του συνεταιρισμού, βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων και ποιοτικότερων μελιών της Ελλάδα και της Ευρώπης, γεγονός που αποδίδεται στη μελισσοτροφική χλωρίδα, στο κατάλληλο κλίμα της περιοχής, στη τεχνογνωσία και την σύγχρονη υποδομή του συνεταιρισμού αλλά και στην αγάπη και φροντίδα των ανθρώπων του για το μέλι. Το προϊόν υπόκειται σε συστηματικό έλεγχο από το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου του Συνεταιρισμού, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελισσοκομίας και τα δύο ευρωπαϊκά εργαστήρια (APPLICA και QSI) και έχει βραβευτεί από το International Taste & Quality Institute (ITQI) με έδρα τις Βρυξέλλες.

Μέσα από τη συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες θα προμηθεύονται βάσει συμβολαίων, μέλι από τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης και με τον τρόπο αυτό το ελληνικό προϊόν θα καταστεί γνωστό και αναγνωρίσιμο στους ξένους τουρίστες – καταναλωτές που επισκέπτονται τη χώρα μας, οι οποίοι ενδεχομένως να το αναζητήσουν είτε στην τοπική αγορά ή στην αγορά της χώρας τους, καθώς πρόκειται για εξαγώγιμο προϊόν.

«Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Τραπεζικής πιστοποιεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς  μέσα από το διαρκή σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων χρηματοδοτικών προϊόντων και πρωτοβουλιών στηρίζει τη στρατηγική της επιλογή  ενίσχυσης της  ελληνικής αγροτικής οικονομίας και κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Τραπέζης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση