Περιβαλλοντολόγοι θα σκαλίσουν τη μορφή του Τραμπ σε παγόβουνο της Αρκτικής (vid)

Εκστρατεία συγκέντρωσης 400.000 ευρώ προκειμένου να σκαλίσει τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ σ’ ένα παγόβουνο της Αρκτικής ξεκίνησε μια ομάδα Φινλανδών περιβαλλοντολόγων.

Στόχος του Project Trumpmore, όπως βάφτισε η Melting Ice το «επιστημονικο-καλλιτεχνικό» εγχείρημά της, είναι να σκαλίσει ένα πρόσωπο ύψους 35 μ. του Αμερικανού προέδρου, ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας πόσο λίγο χρόνο θα χρειαστεί το γλυπτό για να λιώσει.

«Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναρωτιούνται αν είναι υπαρκτό το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο της οργάνωσης ο πρόεδρός της, Νίκολα Πιέτρο. «Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτό το μνημείο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πόσο θα αντέξει, προτού λιώσει. Πολύ συχνά οι άνθρωποι χρειάζεται να δουν κάτι με τα ίδια τους τα μάτια για να το πιστέψουν», συμπληρώνει.

Και γιατί επέλεξαν τον Τραμπ; Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν κατά πόσον συντελείται η κλιματική αλλαγή, ενώ κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν περιοχές του πλανήτη που θα επωφεληθούν από την υπερθέρμανσή του. Σε άλλες περιπτώσεις έχει ισχυριστεί ότι η κλιματική αλλαγή «δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους για να καταστήσουν μη ανταγωνιστικές τις αμερικανικές βιομηχανίες».

Από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ ο Τραμπ τοποθέτησε επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος ένα άτομο που είχε μηνύσει στο παρελθόν την υπηρεσία αυτή για τις κατευθυντήριες γραμμές της αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για νέες υπεράκτιες γεωτρήσεις.

Εφόσον συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και ολοκληρωθεί το πρότζεκτ εντός τεσσάρων εβδομάδων, όπως ελπίζει η “Μelting Ice”, σκοπεύει να εγκαταστήσει μια κάμερα που θα αναμεταδίδει live εικόνες από το γλυπτό καθώς θα λιώνει...

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση