Περιοδεία Δημαρά στη Θεσσαλία με «πράσινο» πρόσημο - Ποιους συνάντησε

Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να συνομιλήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς των περιοχών για ζητήματα που αφορούν στις νέες του αρμοδιότητες.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Δημαράς είχε συνάντηση στη Λάρισα με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και με τον Δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, με τους οποίους συζήτησε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και αναπλάσεων, που στοχεύουν στη βελτίωση των υφιστάμενων σχεδίων των πόλεων και των οικισμών της Περιφέρειας.

Ο Υφ. Περιβάλλοντος επισκέφτηκε επίσης τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς. Στον Δήμο Τεμπών συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο, Κώστα Κολλάτο, όπου υπήρξε ενημέρωση και ακολούθησε συζήτηση για τις προτεραιότητες του Δήμου Τεμπών σε θέματα περιβάλλοντος, αστικών αναπλάσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Από πλευράς του Δημάρχου έγινε παρουσίαση των δυο σημαντικών αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και αναζήτησης χρηματοδότησης: του Προγράμματος Δημιουργίας Πολυθεματικού Πάρκου στην Κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και του Ταμιευτήρα Πουρναρίων –Αμπελακίων.

Ακολούθησε επίσκεψη στον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό Ευαγγελισμού, όπου παρουσιάστηκε στον Υφυπουργό το αίτημα επαναλειτουργίας του σταθμού για την εξυπηρέτηση των γύρω περιοχών, αλλά και για την επαναλειτουργία του παλιού σταθμό της Ιτέας και των εγκαταστάσεων του οικολογικού – περιβαλλοντικού συλλόγου «Δρυάς». Στη συνάντηση με την πρόεδρο και μέλη του συλλόγου συζητήθηκε επίσης η πορεία χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδιασμών της περιοχής, αλλά και τα προβλήματα του Δήμου και ιδιαίτερα της περιοχής του Δέλτα Πηνειού. Με τη συμμετοχή και εκπροσώπων – μηχανοδηγών από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας συζητήθηκαν επίσης οι ευκαιρίες που μπορεί να δώσει η ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών και της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Αγία Παρασκευή. Τέλος, παρουσιάστηκαν στον Γιώργο Δημαρά οι προτεραιότητες του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, όσον αφορά στην προστασία και ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών και του Οικότοπου του Δέλτα Πηνειού.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στον Αγιόκαμπο του Δήμου Αγιάς, όπου ο Υφ. Περιβάλλοντος είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, στο νέο κτήριο της ΔΕΥΑ, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του πολεοδομικού σχεδιασμού των παραλιακών οικισμών του Δήμου, τα ειδικότερα προβλήματα σε περιοχές αυθαιρέτων, προβλήματα πρόσβασης στον αιγιαλό και στην παραλία, η αντιμετώπιση των κίνδυνων από πλημμύρες, και η αντιμετώπιση της λαθροϋλοτόμησης στην περιοχή του Κισσάβου.

Το Σάββατο 29/9 ο Γιώργος Δημαράς συμμετείχε με ομιλία του σε ημερίδα με θέμα: «Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Περίοδο της Κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή της Λάρισας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση