Περισυλλογή 5,5 τόνων σκουπιδιών από τις παραλίες και τον βυθό στα Δωδεκάνησα

του Νίκου Αβουκάτου

Για ακόμη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης των θαλασσών, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της δράσης "Keep Aegaen Blue" στα Δωδεκάνησα.

Περίπου 5,5 τόνους σκουπιδιών περισυνέλεξαν περισσότεροι από 5.000 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την προστασία τους περιβάλλοντος.

 

Με το σύνθημα "Keep Aegean Blue" πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αποστολή παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών στην Ελλάδα, από τον οργανισμό All For Blue by KaterinaTopouzoglou (www.AllForBlue.org) σε  συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

«Η αποστολή έγινε με φουσκωτό σκάφος σε 9 παραλίες νησιών και χρειάστηκε να διανύσουμε 700 ναυτικά  μίλια στα νησιά της Ρόδου, της Πάτμου, της Λέρου, της Καλύμνου, της Κω και άλλα νησιά ανέφερε η ιδρύτρια της "All for Blue"», Κατερίνα Τοπούζογλου.

Μέχρι σήμερα από τις πολυάριθμες δράσεις της "All for Blue", περισυνελέγησαν περισσότεροι από 150 τόνοι σκουπιδιών από θάλασσες και παραλίες, μεταξύ άλλων καρότσια σούπερ μάρκετ, μηχανάκια, λεκάνες, ρόδες, μπαταρίες, καλοριφέρ ρόδες ποδηλάτων, γλάστρες, σωλήνες και ένα σωρό πλαστικά κ.ά.

Η περιβαλλοντική δράση διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση