Πετρελαιοκηλίδα: Νέες εικόνες - σοκ από τον βυθό του Σαρωνικού (vid)

Δώδεκα μέρες μετά την βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ που προκάλεσε την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό Κόλπο, η υποβρύχια εικόνα που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» δείχνει ότι η καταστροφή συνεχίζεται. Το βίντεο καταγράφει την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στον βυθό ανατολικά της Σαλαμίνας και δείχνει μεγάλα κομμάτια μαζούτ να πλέουν στο νερό.

«Προτεραιότητα για το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος είναι να μην προσπεραστεί και αυτό το ναυάγιο μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε άλλωστε με το Sea Diamond το οποίο 10 χρόνια μετά συνεχίζει να ρυπαίνει, έχοντας χαρακτηριστεί από Ε.Ε. ως εγκαταλελειμμένο απόβλητο. Οι κρατικές αρχές έχουν καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ναυάγιο και δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό...», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook το Ινστιτούτου

«Στόχος μας είναι η καταστροφή που βιώνει αυτή τη στιγμή ο Σαρωνικός, να αποτελέσει αφορμή έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας λειτουργικός μηχανισμός (και όχι σχέδια επί χάρτου) που θα προστατεύει τις θάλασσες μας από τις επόμενες καταστροφές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι από τις αρχές του χρόνου έγιναν 9 σοβαρά ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες, τα οποία απλώς έτυχε να μην προκαλέσουν ρύπανση από πετρελαιοειδή ή να μη μεταφέρουν άλλο επικίνδυνο φορτίο», καταλήγει το «Αρχιπέλαγος».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση