Πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας στην Τουρκία

Σε λειτουργία τέθηκε η πρώτη πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας στην Τουρκία, στη λίμνη Μπουγιουκτσεκμέτσε της Κωνσταντινούπολης.

Το έργο υλοποίησαν μία θυγατρική ενεργειακή εταιρεία του Δήμου της Κωνσταντινούπολης και η εταιρεία ύδρευσης που διαχειρίζεται τη λίμνη που παρέχει νερό στην πόλη των 14,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η μονάδα κατασκευάστηκε από μη διαβρωτικό υλικό και αποτελείται από 960 πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ που παρέχουν ενέργεια 260 Watt το κάθε ένα. Προς το παρόν, η μονάδα έχει εγκατεστημένη ισχύ 250 KW, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί στο μέλλον. Το έργο αναμένεται να αποτρέψει την εκπομπή 210 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία από αυτό το έργο, ο δήμος της τουρκικής μεγαλούπολης σκοπεύει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις πλωτής ηλιακής ενέργειας  και σε άλλα σημεία συμπεριλαμβανομένων διαφόρων δεξαμενών από φράγματα, ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας της Κωνσταντινούπολης και να περιορίσει την απώλεια νερού εξαιτίας της εξάτμισης.

«Εφόσον τα συστήματα απομονώνουν την επιφάνεια του νερού από τον αέρα κατά 70%, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αποτροπή της απώλειας νερού λόγω εξάτμισης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την κάλυψη αυτής της έντονης ζήτησης νερού», αναφέρει η επίσημη δήλωση της αναδόχου εταιρείας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.