Ποιες πολυεθνικές είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πλαστικών απορριμμάτων

Οι εταιρείες αναψυκτικών Coca-Cola, PepsiCo και Nestle είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πλαστικών απορριμμάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της περιβαλλοντικής ομάδας Greenpeace που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου.

Η Greenpeace δήλωσε ότι διοργάνωσε 239 πλαστικές εκκαθαρίσεις σε 42 χώρες σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα τον έλεγχο 187.000 τεμαχίων πλαστικών απορριμμάτων. Ο στόχος ήταν να αποκτηθεί μια εικόνα για το πώς και πόσο οι μεγάλες εταιρείες συμβάλλουν στο πρόβλημα της ρύπανσης.

Η Coca-Cola, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναψυκτικών στον κόσμο, ήταν ο κορυφαίος παραγωγός αποβλήτων, δήλωσε η Greenpeace, με πλαστικά απορρίμματα που φέρουν το εμπορικό σήμα Coke να βρίσκονται σε 40 από τις 42 χώρες.

Συνολικά, ο πιο συνηθισμένος τύπος πλαστικού που βρέθηκε ήταν το πολυστυρένιο, το οποίο βρίσκεται σε συσκευασίες και ποτήρια καφέ, ακολουθούμενα στενά από το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, που χρησιμοποιείται σε φιάλες και δοχεία.

«Συμμεριζόμαστε τον στόχο της Greenpeace να εξαλείψουμε τα απόβλητα από τον ωκεανό και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση αυτής της σημαντικής πρόκλησης», δήλωσε εκπρόσωπος της Coca-Cola. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να συλλέξει και να ανακυκλώσει ένα μπουκάλι ή ένα κουτί για κάθε ένα που πωλεί μέχρι το 2030.

Η Nestle, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τροφίμων και ποτών στον κόσμο, δήλωσε ότι αναγνωρίζει το ζήτημα και εργάζεται σκληρά για την εξάλειψη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών.

Και οι τρεις εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει δεσμεύσεις σχετικά με τις συσκευασίας τους με ορίζοντα το 2025. Η Coca-Cola υποστηρίζει ότι κάθε συσκευασία της θα είναι ανακυκλώσιμη, η Nestle δηλώνει λέει ότι κάθε συσκευασία θα είναι ανακυκλώσιμη ή επαναχρησιμοποιήσιμη, και η PepsiCo αναφέρει ότι οι συσκευασίες θα είναι ανακυκλώσιμες, λιπασματοποιήσιμες ή βιοδιασπώμενες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.